Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
7 dagen eten zonder toegevoegde suikers
Juliette Zwaan
Juliette Zwaan
17 maart 2022

7 dagen eten zonder toegevoegde suikers

7 dagen gezond eten en drinken zonder toegevoegde suikers: dat is de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds. Meedoen is goed voor je gezondheid en verrassend lekker.

In 2022 organiseert het Diabetes Fonds voor de vijfde keer de Nationale Suiker Challenge. Doel: een week lang zonder toegevoegde suikers eten en drinken.

Bijna 75% van de Nederlanders geeft aan te willen stoppen met het eten van toegevoegde suikers. Tegelijkertijd weet men vaak niet waar deze toegevoegde suikers nou eigenlijk in zitten. De Nationale Suiker Challenge daagt deelnemers uit een week lang gezonde keuzes te maken.

Corona resulteerde in toenname gewicht

Door de coronacrisis is het aantal mensen met overgewicht de afgelopen twee jaren toegenomen. En dat terwijl overgewicht een van de belangrijkste oorzaken is van diabetes type 2.

Uit onderzoek van Kien in opdracht van het Diabetes Fonds kwam naar voren dat bijna de helft van de Nederland zichzelf bestempeld als een zoetekauw. Daar moet verandering in komen!

Met de Nationale Suiker Challenge wordt niet alleen uitgedaagd en gemotiveerd maar vooral ook duidelijk gemaakt dat een te hoge suikerinname een grote impact heeft op het onstaan van overgewicht.

Doe mee

Meedoen? Mail dan naar info@workplacegiving.nl. We maken graag een voorstel voor deelname van jouw organisatie en helpen om zoveel mogelijk deelnemers te werven om een week lang te werken aan hun gezondheid.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013AS Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwaan

Juliette Zwaan

Consultant / Partner

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+