Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Een kijkje in de keuken van Workplace Giving
Lisa Saathof
Lisa Saathof
21 januari 2022

Een kijkje in de keuken van Workplace Giving

Joris Damave en Juliette Zwagemakers zijn, met behulp van Harry Damave, de drijvende kracht achter Workplace Giving. Hoog tijd dus om hen te vragen naar de drive die hen elke dag weer motiveert werkgevers te helpen met het verbeteren van de vitaliteit in hun bedrijf.

Joris: “Ik studeerde Bedrijfskunde en Communicatiewetenschappen en was vast van plan om het te gaan maken in de wereld van grote commerciële corporates. Na mijn studie kreeg ik de mogelijkheid een goede baan aan te nemen maar ik besloot uiteindelijk om een eigen bedrijf te starten. Mijn vader Harry heeft in het verleden diverse succesvolle commerciële bedrijven gestart maar wilde zich nu gaan richten op een meer maatschappelijke insteek. Samen richtten we Buro Fondsenwerving op. Het doel was om bedrijven programma’s aan te bieden en zo geld op te halen voor diverse goede doelen. Het was op zijn zachts gezegd geen makkelijke start. Het bleek ongelooflijk moeilijk om überhaupt bij bedrijven aan tafel te komen. Eerlijk gezegd stond ik op het punt er de brui aan te geven toen het eindelijk begon te lopen.”

Samenwerken maakt ons sterker

Uiteindelijk veranderde het bedrijf van koers en werd het vergroten van vitaliteit en werkgeluk het doel en de fondsenwerving meer een secundair voordeel. Toen Juliette eenmaal de organisatie kwam versterken bracht dat nog meer balans: Joris richtte zich vooral op het onderzoeken en selecteren van de beste vitaliteitsprogramma’s en het benaderen van bedrijven, terwijl Juliette zich inzette om de interne organisatie te versterken.

Juliette: “Joris en ik zijn een goed voorbeeld van tegenpolen die elkaar versterken. Soms is er flink wat discussie nodig om uiteindelijk op één lijn te komen. Maar we hebben in basis een enorm sterk vertrouwen in elkaars capaciteiten en daarin zit onze kracht. Joris is iemand die gaat voor snelheid, kansen pakken en niet te verzanden in details. Ik ben voorzichtiger en zal eerder kiezen voor een aanpak die minder snel is maar vooral inzet op kwaliteit. Juist die combinatie maakt dat we steeds flink doorpakken maar zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen.”

Het bewustzijn wordt steeds groter

“De laatste 2 jaar plukken we steeds meer de vruchten van die goede samenwerking.” zegt Joris “Ik vind het prachtig dat de naam Workplace Giving steeds bekender wordt; ook bij bedrijven die nog helemaal nooit met ons gesproken hebben. We merken dat werkgevers zich steeds bewuster worden van het belang van goed werkgeverschap. Ze beginnen in te zien dat investeren in de gezondheid van je medewerkers een direct effect heeft op het succes van hun onderneming.”

Juliette vult aan: “Hoe langer we bezig zijn, hoe meer we zien dat het veranderen van een bedrijfscultuur écht een grote uitdaging is voor bedrijven. Er is geen ‘quick fix’. Je moet vaste patronen doorbreken en langdurig investeren om het bewustzijn bij de medewerkers over hun eigen welzijn aan te wakkeren. De programma’s en de ondersteuning die wij aanbieden helpen daarbij. Maar het succes wordt in grote mate af bepaald door de wil en betrokkenheid van de werkgever. Wij zijn ervan overtuigd dat een duurzame inzet en goede samenwerking écht het verschil maken.”

Doelen voor het komende jaar

In 2022 wil Workplace Giving blijven werken aan hun zichtbaarheid en naamsbekendheid zodat ze nog meer bedrijven en medewerkers kunnen helpen hun welzijn te vergroten. “We willen komend jaar een aantal programma’s aan ons aanbod toevoegen om op vrijwel ieder aspect van gezondheid en welzijn in te kunnen spelen.” vertelt Joris. “Als organisatie willen we nog meer de focus leggen op waar we goed in zijn” zegt Juliette “We zijn druk in gesprek met een bedrijf dat de resultaten van de programma’s vertaalt naar inzichten die dienen als uitgangspunt voor vervolgacties. Kortom, we kijken uit naar een gelukkig en gezond nieuwjaar.”

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013AS Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwagemakers

Juliette Zwagemakers

Algemeen manager

Stel mij je vraag
via het contactformulier,
085 065 3711 of terugbelverzoek.

+