Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Eerste reacties Mood Wall
Arla Krikke
Arla Krikke
14 maart 2023

Eerste reacties Mood Wall

In het najaar van 2022 lanceerde wij de Mood Wall, onderdeel van het programma Not Myself Today. Mentale gezondheid is namelijk van iedereen. Door elkaar te inspireren meer te spreken over gevoelens op zowel de momenten dat het goed als even minder goed gaat, neemt de openheid en veiligheid op de werkvloer toe. De Mood Wall is een laagdrempelig middel om dit te stimuleren.

De eerste Mood Walls zijn momenteel bij verschillende organisaties in gebruik! Wij vroegen Projectleiders Vitaliteit en HR-managers naar hun eerste reacties en verzamelden de tips in dit artikel.

Kunst

We zien de Mood Wall Large vaak hangen in een coffee corner of in een algemene ruimte. Daar werkt deze in combinatie met de posters van Het Goede Gesprek inspirerend en geeft het de aandacht aan mentale gezondheid die het verdient. ‘Wil je het gesprek écht op gang brengen, dan helpt het om er ook daadwerkelijk tijd voor vrij te maken in de week’, gaf een HR-manager ons terug. De Mood Wall werkt het beste als deze actief wordt ingezet. Dus een oprecht moment van aandacht aan het begin van een vergadering, een bilateraal gesprek of een teamoverleg.

Check-in

De meeste gebruikte oefening met de Mood Wall is een check-in ronde aan het begin van de dag of van een overleg. Hoe voel jij je op dit moment? Kies één van de stemmingen die je op de Mood Wall ziet hangen of vul aan met je eigen gemoedstoestand. Je kunt er met elkaar voor kiezen je stemming toe te lichten of aan te geven wat je nodig hebt óf het simpelweg bij een woord te houden. Deze oefening kan ook goed aan het einde van de dag met een team worden uitgevoerd, een zogenaamde check-uit. ‘Hoe verlaat je de werkdag?’ of ‘hoe zou je je dag omschrijven?’, zijn vragen die hierbij kunnen helpen.

Functioneringsgesprek of Bila

Een andere organisatie liet weten dat ze de Mood Wall Medium gebruiken voor hun functioneringsgesprekken. Aan de medewerkers wordt tijdens het gesprek gevraagd hun jaar (of kwartaal of halfjaar) in drie Moods weer te geven. Aan de hand van deze stemmingen ontstaat het gesprek waar de specifieke stemming door is ontstaan. Wat maakte dat je je enthousiast hebt gevoeld, wanneer was dat? Op welke momenten heb je stress ervaren? Hoe kunnen we dat komend jaar beter vormgeven?

Conclusie: gebruik de Mood Wall actief in overleggen of in een dagstart voor het beste resultaat! Gebruik daarnaast de posters, instructiekaarten én extra Mood Walls om het hele kantoor op het belang van mentale gezondheid te wijzen en te inspireren. Hierdoor wordt de aandacht voor het onderwerp vergroot en is er altijd een reminder om in te checken, bij jezelf én bij collega’s.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013AS Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwaan

Juliette Zwaan

Consultant / Partner

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+