Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Goed op weg met Stapril
Juliette Zwagemakers
Juliette Zwagemakers
17 juni 2021

Goed op weg met Stapril

In april hebben ruim 25 bedrijven in Nederland meegedaan met de allereerste Stapril van Workplace Giving. We durven te zeggen dat het een groot succes is geweest. In dit blog vertellen we hoe het programma is uitgerold, welke uitdagingen we tegenkwamen en wat we uiteindelijk hebben bereikt.

Waarom Stapril?

Ons nieuwe programma Stapril is bedoeld om mensen dagelijks aan het wandelen te krijgen. Wandelen is namelijk goed voor je lijf én voor je hoofd. Als iedereen in een bedrijf elke dag probeert zo’n 10.000 stappen te zetten, dan zie je dat direct terug in de verzuimcijfers. Daarnaast dient het programma ook een ander goed doel: het Nationaal Fonds Kinderhulp. Iedereen die meeliep haalde met zijn stappen geld op ten behoeve van de duizenden kinderen die in Nederland in armoede leven. Dit jaar, het eerste jaar dat Stapril werd georganiseerd, hebben 11.307 donateurs bij elkaar €187.214,- gebracht!

Uitrollen maar!

Dit succes is mede te danken aan de ambassadeurs die in elk bedrijf alles op alles hebben gezet om hun collega’s enthousiast te maken om mee te doen. Normaal is dat iets dat wij bij het uitrollen van een programma doen met een extern promotieteam, maar vanwege corona waren het nu 4 á 5 mensen vanuit de bedrijven zelf. Een gouden greep zo bleek want de aanmeldingen stroomden binnen. Onze projectleider heeft ervoor gezorgd dat de HR-manager en de ambassadeurs van te voren goed waren geïnformeerd over het programma en de planning. We hielpen ook met het bedenken van ludieke manieren om zoveel mogelijk mensen mee te krijgen.

Beren op de weg

Uiteraard waren er ook een paar beren die uit de weg geruimd moesten worden. Gelukkig maar want dat zijn de beste leermomenten. Zo hadden we bijvoorbeeld geen rekening gehouden met de poststroom die als gevolg van corona al maanden ernstig vertraagd is. En daar ging ook nog eens een Paasweekend overheen. Als gevolg daarvan hadden sommige deelnemers hun stappenteller niet op tijd in huis wat de nodige stress opleverde. Gelukkig wisten we het creatief op te lossen door die mensen de eerste 10.000 stappen ‘cadeau’ te geven.

Klaar voor de start…

Uiteindelijk trokken op 1 april landelijk meer dan 2700 werknemers de stoute wandelschoenen aan en gingen op pad. Elke dag, weer of geen weer, werden er duizenden stappen gezet. Persoonlijke prestaties konden online ingevoerd, bekeken en vergeleken worden. Het aantal donaties liep snel op en de motivatie van de teams om de top 3 te behalen leek met de dag alleen maar groter te worden. Uiteindelijk gaat het daar natuurlijk niet om (deelnemen = winnen), maar toch was dat stukje competitie goed om door te blijven zetten. In één maand werden in totaal meer dan 810 miljoen stappen gezet. Dat is ongeveer

51 keer de afstand van Amsterdam naar New York!! En zoals gezegd werd met dit programma ook een bedrag van €187.214,- opgehaald. Een geweldig resultaat waar ook Kinderhulp erg blij mee is. Het geeft ze de mogelijkheid om een verschil te maken in het leven van de meer dan 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeit.

Positieve feedback

Workplace Giving heeft na afloop met alle deelnemende bedrijven het programma geëvalueerd en we waren blij met de vele positieve reacties die we ontvingen. Veel deelnemers waren verrast door en trots op hun prestatie en keken met plezier zoveel terug op de ervaring dat ze van plan zijn vanaf nu dagelijks te blijven wandelen. Stapril bracht collega’s niet alleen in beweging, maar ook bij elkaar. Iets dat juist in deze periode belangrijker is dan ooit. Meerdere HR-managers gaven daarnaast aan dat het gevoel ‘niet alles zelf te hoeven doen’ een bijzonder grote meerwaarde voor hen had. En juist dat is een van de belangrijkste doelen van Workplace Giving.

Binnenkort start STEPtember 2021. Ben je benieuwd of dit programma interessant is voor jouw bedrijf of wil je meer weten over de andere vitaliteitsprogramma’s die Workplace Giving aanbiedt? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze adviseurs.

Nieuwsgierig wat de projectleiders van de deelnemende organisaties over Stapril 2021 zeggen? Klik hier om naar de evaluatie te gaan. Weten waar de deelnemers blij van worden? Klik hier voor de reacties van de deelnemers.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Telefoon: +31 85 065 3711
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013HE Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwagemakers

Juliette Zwagemakers

Algemeen manager

Stel mij je vraag
via het contactformulier,
085 065 3711 of terugbelverzoek.

+