Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Goed voorbeeld doet volgen!
Liselot Muijser
Liselot Muijser
23 februari 2023

Goed voorbeeld doet volgen!

Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van zowel de werkgever als de werknemer. Het aanbod van initiatieven en interventies om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verbeteren is groot.

Om deze initiatieven en interventies te laten slagen, is de betrokkenheid en aanmoediging vanuit de managementlaag cruciaal. En nog belangrijker hierbij: Goed voorbeeld doet volgen!

Een effectieve leider creëert verbinding met collega’s en laat door voorbeeldgedrag zien wat de gewenste aanpak is. Als een organisatie meer openheid en veiligheid wil creëren in de organisatie, zullen de leiders zichzelf ook kwetsbaar op moeten stellen.

Een mooi voorbeeld hiervan is een organisatie uit Canada die het verbeteren van de Mentale Gezondheid binnen de organisatie wilde verbeteren. De CEO schreef een persoonlijk brief aan alle medewerkers binnen de organisatie. Hierin beschreef hij ook de momenten dat hij zich ongemakkelijk en onzeker voelde. Hij benadrukte hoe belangrijk hij het vond dat medewerkers zich veilig voelen. Vervolgens daagde hij leiders uit om zich ook opener op te stellen en juist ook aan hun teams te laten weten als het een keer niet ok met hen ging. Door voorbeeldgedrag worden medewerkers gestimuleerd en geïnspireerd.

Medewerkers zullen het echt moeten geloven. Als zij het idee hebben dat de leider bepaald gedrag laat zien dat niet oprecht of authentiek is, zal er wantrouwen ontstaan. De kracht van goed leiderschap zit in de combinatie van verbinden en voorbeeldgedrag.

Goed voorbeeld doet volgen is essentieel als het gaat om het intern activeren van medewerkers wanneer er bijvoorbeeld een vitaliteitsprogramma wordt ingezet. We schreven een whitepaper over het intern activeren van medewerkers. Je kan hem hier downloaden.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013AS Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwaan

Juliette Zwaan

Consultant / Partner

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+