Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Je mood is bepalend voor de chemie in je lijf
Eugenie de Ruiter
Eugenie de Ruiter
12 januari 2023

Je mood is bepalend voor de chemie in je lijf

Je gedachten en gevoelens zijn nauw met elkaar verbonden. Denk bijvoorbeeld maar eens terug aan een succesmoment op je werk. Die ene presentatie die zo goed ging of dat gesprek wat zo lekker liep.

Als je weer teruggaat in je gedachten voel je vaak vanzelf weer het gevoel dat daarbij hoorde. Het interessante is dat ieder gevoel een cocktail van chemische stoffen (neurotransmitters) genereert. Zo kun je je bijvoorbeeld na het behalen van een bepaalde deadline euforisch voelen. Of kun je na het binnenhalen van een belangrijke klus even in de zevende hemel zijn.

Chemische stoffen kunnen ook een minder prettige uitwerking hebben. Zo kunnen gedachten neurotransmitters aanmaken die je je gestrest laten voelen. Op korte termijn is dat niet zo’n probleem. Sterker nog, het kan je zelfs helpen om een bepaalde klus te klaren. Maar op lange termijn is het niet handig.

Toetsen of de gedachten die spelen kloppen, kan helpend zijn om stress op een gezond peil te houden. Praat daarom met anderen over wat je voelt en wat je denkt. Kijk of je door een gesprek met een ander jezelf kan uitdagen om je gedachten te re-framen. Zorg ervoor dat de chemie in je lijf je helpt in plaats van dwarsboomt.

Wil je meer weten over stress en lichamelijke klachten klik dan hier voor een gratis preview van het boek Verklein je pijn.

Een Mood Wall kan je helpen gemakkelijker te communiceren over dat wat je bezighoudt, om zo mentale of lichamelijke klachten te voorkomen.

In contact komen met Eugenie of meer informatie over haar onderneming? Klik hier.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013AS Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwaan

Juliette Zwaan

Consultant / Partner

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+