Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Klaar voor een MIND Boost
Juliette Zwaan
Juliette Zwaan
29 november 2021

Klaar voor een MIND Boost

Gezondheid is een vrij abstract begrip waarbij veel mensen vooral de focus leggen op de fysieke gezondheid en waarbij ‘niet ziek zijn’ automatisch wordt geïnterpreteerd als ‘gezond zijn’. Maar zoals de oude Romeinen al zeiden: “Mens sana in corpore sano” (een gezonde geest in een gezond lichaam) kunnen we inmiddels stellen dat het brein een enorme impact heeft op ons gevoel van welzijn en gezondheid. Sterker nog: wat is het nut van een gezond lichaam voor iemand die lijdt onder depressie of angst?

Hoe verzorg je je mentale gezondheid?

Tot op de dag van vandaag kunnen neurowetenschappers nog maar een fractie van de werking van het menselijk brein uitleggen. Maar we weten wel dat de mentale gezondheid beïnvloed kan worden door externe factoren. Net zoals gezonde voeding, voldoende beweging en het weren van slechte gewoontes als roken en overmatig alcoholgebruik de lichamelijke gezondheid bevorderen, kunnen ook preventieve maatregelen de mentale gezondheid bevorderen. Denk hierbij aan: een stabiele thuisomgeving, de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen en het hebben van vriendschappen en positieve sociale contacten.

Mentale gezondheid op de werkvloer

Ook op de werkvloer is het van belang een gezonde geest duidelijk zichtbaar. Werknemers die niet alleen fysiek goed in hun vel zitten maar zich ook mentaal fit voelen, zijn productiever, meer gemotiveerd, werken beter samen en hebben minder kans om langdurig uit te vallen door stress. Uiteindelijk kan een mentaal gezond team het succes van een onderneming zichtbaar vergroten. Voor een werkgever is het dus geen overbodige luxe om te investeren in zowel de lichamelijke als mentale gezondheid van hun werknemers.

Eén maand, dertig uitdagingen

MIND is een jonge maatschappelijke organisatie hét aanspreekpunt voor iedereen die gebukt gaat onder psychische klachten. Of het nu gaat om kinderen of volwassenen, patiënten of hun familie, MIND biedt advies, informatie en een luisterend oor. Zij zijn ook de drijvende kracht achter een nieuw programma ter bevordering van mentale gezondheid op de werkvloer. Het programma heet MIND Boost en biedt werknemers een maand lang verschillende challenges aan die zij alleen of met collega’s kunnen aangaan. Deze uitdagingen dragen allemaal bij aan positief zelfbewustzijn, contact te maken met anderen en bewust te investeren in hun persoonlijke geluk en welzijn.

Niet klagen en de zon zien opkomen

De challenges zijn zeer laagdrempelig en voor iedereen haalbaar ongeacht leeftijd, geslacht, functie of ervaring. Bijvoorbeeld de challenge om een keer de zonsopkomst te bekijken, om een dag niet te klagen, om een boom of struik te plaatsen of om op één werkdag tien complimenten aan anderen te geven.

Het gemak van Workplace Giving

De eerste editie van het programma draait tussen 15 november en 14 december. De tweede editie volgt in maart 2022 waarna het programma ieder kwartaal is in te zetten. Workplace Giving zorgt samen met de afdeling HR voor de promotie en communicatie naar de werknemers en begeleidt de uitvoer. Aan het einde van het programma wordt gemeten en geëvalueerd hoe de deelnemers het hebben ervaren en welk effect het heeft gehad op hun gevoel van welzijn. We vertellen je graag uitgebreid over het programma en hoe Workplace Giving het je makkelijk maakt het beste uit het programma te halen. Neem hiervoor direct contact met ons op via mail: info@workplacegiving.nl of klik hier voor online informatie over MIND Boost.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013AS Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwaan

Juliette Zwaan

Consultant / Partner

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+