Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Klaar voor STEPtember
Juliette Zwagemakers
Juliette Zwagemakers
11 augustus 2021

Klaar voor STEPtember

Komende maand is het weer zover: dan gaat de jaarlijkse editie van STEPtember van start. Ook dit jaar zullen duizenden deelnemers weer hun best doen om elke dag zo veel mogelijk stappen te zetten voor hun eigen gezondheid én voor het goede doel. Workplace Giving biedt grote bedrijven dit programma aan als onderdeel van hun vitaliteitsbeleid en helpt hen dit moeiteloos binnen de organisatie uit te rollen. In dit artikel vertellen we je meer over de inhoud en de impact van het programma.

Wat is STEPtember

STEPtember is een leuk en sportief programma dat deelnemers uitdaagt om één maand lang elke dag 10.000 stappen te zetten. Maar ook mensen voor wie die uitdaging nog net ‘een stap te ver’ is, zijn er alternatieven in het programma waardoor echt iedereen mee kan doen. Denk aan fietsen, zwemmen, hardlopen, tennis of zelfs gewoon boodschappen doen. Er zijn meer dan 40 activiteiten die omgerekend kunnen worden naar een aantal stappen. Elke deelnemer krijgt de unieke STEPtember stappenteller en via de STEPtember-app kunnen de stappen eenvoudig worden bijgehouden. Hierdoor is STEPtember uitermate geschikt voor grote bedrijven met een divers werknemersprofiel.

Het programma is een uitstekende manier om fit te worden én iets voor een ander te kunnen betekenen. Het geld dat de deelnemers ophalen wordt besteed aan voorlichting, wetenschappelijk onderzoek en producten voor mensen met cerebrale parese.

Impact

Voor een succesvol vitaliteitsbeleid is het belangrijk om je niet blind te staren op het succes van één enkel programma. Workplace Giving biedt dit programma dan ook aan als onderdeel van een pakket van diverse programma die verdeeld over 12 maanden binnen een organisatie worden ingezet om de algemene vitaliteit binnen een bedrijf te vergroten. De reden we Steptember hebben opgenomen in dit pakket is omdat het een aantoonbare meerwaarde heeft in de bewustwording van individuele werknemers in hun eigen (gebrek aan) dagelijkse beweeggewoonten.

Het aantal stappen (verdeeld in diverse activiteiten maakt concreet hoeveel beweging per dag nodig is om gezond te blijven. Vaak blijken medewerkers verbaasd wanneer ze ontdekken dat ze veel minder bewegen dan ze dachten. Door bewegen te koppelen aan het ophalen een sponsorbedrag wordt de motivatie om meer te bewegen groter. Na een maand blijkt dat veel werknemers de gewoonte om meer te bewegen hebben geïmplementeerd in hun dagelijkse routine en dit dus een duurzaam effect heeft op hun gezondheid.

Wel de lusten niet de lasten

Workplace Giving helpt bedrijven die meer willen investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers, maar opzien tegen de hele organisatie die hierbij komt kijken. Het uitrollen van alle programma’s worden daarom van A tot Z begeleidt door een van onze adviseurs. We leveren de benodigde middelen aan (in het geval van Steptember bijvoorbeeld stappentellers) en ondersteunen het HR-team met de communicatie naar de werknemers. We helpen met het beantwoorden van vragen en het meten en evalueren van de resultaten. Hierdoor weet je als ondernemer zeker dat de potentie van het programma maximaal wordt benut.

Binnenkort zullen we in een nieuw artikel verder ingaan op hoe Workplace Giving het programma uitrolt binnen bedrijven en komen HR-managers aan het woord om hun ervaringen te delen. Volg Workplace Giving op LinkedIn om op de hoogte te blijven.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Telefoon: +31 85 065 3711
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013HE Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwagemakers

Juliette Zwagemakers

Algemeen manager

Stel mij je vraag
via het contactformulier,
085 065 3711 of terugbelverzoek.

+