Elfstedentocht2
Juliette Zwagemakers

Juliette Zwagemakers

Loop jij mee met de elfstedentocht?

Bewegen, je doet het elke dag. We weten inmiddels dat 10.000 stappen zetten per dag een goed streven is voor een gezond(er) leven. Maar dat is nog niet zo makkelijk, zéker in tijden van Covid-19 waarin het forenzen wegvalt, je niet langs je collega loopt of even een rondje om het kantoorpand doet. Blijven zitten achter je keuken- of werktafel is nu de standaard waarbij de hele dag achter een beeldscherm meer normaal dan een uitzondering is.

Dat zitten, werd nog niet zo lang geleden ook wel het ‘nieuwe roken’ genoemd. En terecht, te weinig bewegen leidt tot verhoogde gezondheidsrisico’s, zowel fysiek als mentaal. Maar het in beweging krijgen van mensen is nog best een uitdaging. Daar heeft Passo Vitaal wat op gevonden en bedacht als motto: ‘iedereen met plezier in beweging’.

Passo biedt organisaties met behulp van een stappenteller en een online platform uitdagingen in teamverband om medewerkers 10.000 stappen per dag te laten zetten. Medewerkers leggen zo gemiddeld 7 kilometer per dag af! En dat is waar het ‘fun’ element zit: samen in een team naar Parijs of Berlijn lopen, of een echte Nederlandse Elfstedentocht afleggen. Stel je voor: ruim 200 kilometer in 4 weken tijd. En het wordt nog spannend, want wie gaat als eerste over de finish? Of ga je als team tegelijk?

Hoewel de uitdagingen van Passo vooral leuk moeten zijn, is wetenschappelijk bewezen dat 10.000 stappen per dag zorgt voor een positieve gedragsverandering met als gevolg verbetering van de algehele gezondheid bij 90% van de deelnemers. Zo zagen diverse deelnemers hun gewicht en tailleomvang afnamen, werd er gezonder gegeten en  daalde de bloeddruk significant. Mensen ervaren meer werkenergie, konden beter omgaan met stress en sliepen als een roosje. En dat is fijn, zeker als je de volgende dag weer 10.000 stappen richting de finish moet zetten.

Al verschillende organisaties doen deze winter mee met de Elfstedentocht van Passo Vitaal. Nieuwsgierig of meedoen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. 

Deel dit bericht

Share on linkedin
Share on facebook
Share on email
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies. Als je op OK klikt, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze Privacy Policy.