Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Meer loon of meer aandacht?
Arla Krikke
Arla Krikke
6 januari 2023

Meer loon of meer aandacht?

Je zou verwachten dat iedereen een hoger salaris met open armen zou verwelkomen. Toch is dat boven een bepaalde grens niet het geval. Veel werknemers zouden liever wat meer aandacht willen dan meer loon.

In tijden van hoge inflatie en energierekeningen, kan iedereen wel wat extra salaris gebruiken. Toch? Bij mensen met een laag loon is dat zeker ook het geval. Daarboven heeft de gemiddelde werknemer echter behoefte aan wat anders.

RTL Nieuws plaatste een interessant artikel waarin organisatiepsycholoog Kilian Wawoe aan het woord is. Wawoe vertelt: “Uit onderzoek weten we dat meer geld er aan de onderkant van het loongebouw er meer toe doet, maar daarboven vinden mensen aandacht veel belangrijker, net als de balans tussen werk en priv√©.”

Werkgevers zouden meer mogen doen aan verbondenheid op de werkvloer. “Doordat meer mensen nu thuiswerken, hebben zij minder het gevoel ergens bij te horen. Het groepsgevoel ontbreekt”, zegt Wawoe. “Daarom moeten werkgevers bepaalde activiteiten organiseren, zodat mensen niet het gevoel hebben dat ze alleen voor hun centjes werken.”

Wij kunnen niet anders dan het eens zijn met deze HR-expert. Oprechte aandacht voor werknemers en meer verbondenheid op de werkvloer; het lijkt ons een prachtig voornemen voor het nieuwe jaar.

Benieuwd naar het originele artikel? Lees het op RTL Nieuws.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013AS Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwaan

Juliette Zwaan

Consultant / Partner

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+