Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Moodwalls
Arla Krikke
Arla Krikke
9 december 2022

Moodwalls

Dat mentale gezondheid een belangrijke issue is op de werkvloer weten we inmiddels allemaal. Dagelijks staat er wel een artikel in de krant die het belang van de mentale gezondheid van Nederlanders uitdiept. Waar begin je als organisatie? De Mood Wall van Workplace Giving biedt dé oplossing!

Start 2023 met het goede voornemen om een taboe te doorbreken en mentale gezondheid bespreekbaar te maken op de werkvloer. De Mood Wall draagt op een toegankelijke manier bij aan Het Goede Gesprek.

Mood Wall - Hoe voel jij je vandaag?
En vraag vervolgens hetzelfde aan je collega. Luister oprecht naar elkaar, stel open vragen en kom niet met oplossingen.

Openheid en veiligheid op de werkvloer dragen bij aan werkgeluk en betere prestaties. De Mood Wall is een laagdrempelig middel om collega’s te motiveren regelmatig stil te staan bij hun eigen stemming en ook bij die van hun collega’s. De impact van een Mood Wall is groot en helpt zowel kleine als grote organisaties.

Hoe werkt het?

  • Inspiratie: Hang de Mood Wall op een veelbezochte plek. De begeleidende poster zorgt voor een heldere uitleg.

  • Check-in: Start de dag- of week meeting met een check-in rondje: ‘Hoe voel je je vandaag?’

  • Mood Wolk: iedereen kiest een magneet en hangt deze op een 2e bord waardoor een wolk aan stemmingen ontstaat.

  • Het Goede Gesprek: Vraag aan je collega’s hoe het met ze gaat. Stel open vragen, luister goed en kom niet direct met oplossingen.

Zorg dat dit jaar de Mood Wall nog hangt op diverse afdelingen binnen jouw organisatie. Zo start je 2023 straks met een Goed Gesprek. De Mood Wall is voorzien van 25 verschillen soorten gemoedstoestanden, zogenaamde ‘Moods’.

De Moods zijn magneten en de wall is niet alleen inspirerend om naar te kijken, het biedt tevens houvast bij het bepalen van je stemming. Door de Mood Wall op te hangen bij de entree, in de centrale hal, bij de coffee corner of op een afdeling wordt het bespreken van mentale gezondheid gestimuleerd.

Meer weten of een Moodwall bestellen? Klik dan hier.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013AS Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwagemakers

Juliette Zwagemakers

Partner / Projectleider

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+