Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Not Myself Today - Hoe pakken we dat aan?
Arla Krikke
Arla Krikke
6 maart 2023

Not Myself Today - Hoe pakken we dat aan?

Mentale gezondheid is een hot topic. Dagelijks zien we artikelen, talkshows en LinkedIn posts voorbij komen over het onderwerp. Aangezien we een flink aantal uur van ons leven op het werk doorbrengen is het belang van aandacht voor mentale gezondheid op de werkvloer groot. Maar hoe geef je dit complexe thema nu concreet vorm?

Not Myself Today

Not Myself Today is een volledig online en offline programma op het gebied van mentale gezondheid. Het online portaal, waar je anoniem toegang tot hebt, staat boordevol informatie, video’s, werkbladen en tips. Alle informatie is onderverdeeld in 5 modules; van Stress Aanpakken tot Open Communiceren. De offline toolkit werkt met dezelfde 5 modules en biedt hands-on oefeningen die bij kleine of grote teams in te zetten zijn.

Hoe ziet Not Myself Today er in de dagelijkse praktijk uit?

We starten met een plan van aanpak met de projectleider, meestal iemand van HR of P&O. Hierin bespreken we welk onderwerp het meest urgent is bij jullie en met welke module jullie willen starten. We raden altijd aan om ongeveer 3 maanden voor 1 module uit te trekken en dan door te gaan naar een volgende module. Zo kun je bijvoorbeeld starten met De Basis Leren en daarna door naar Werken Met Emoties.

Per module verzorgen wij altijd een update call met de projectleider én houden we een ambassadeur sessie om het onderwerp te laten landen in de organisatie. Hier komen altijd concrete to do’s uit die direct uitgevoerd en toegepast kunnen worden. Denk aan mooie oefeningen voor teams, het ophangen van inspirerende posters of communicatie over agendabeheer. Hierdoor wordt het programma geactiveerd en worden medewerkers zich steeds opnieuw bewust van het onderwerp mentale gezondheid en alle facetten ervan.

Ambassadeurs zijn 3-7 enthousiaste collega’s die zich graag voor het belang van mentale gezondheid inzetten. Dit heeft een groot effect, maar kost hen hooguit 2 uur per maand. Meer weten over deze aanpak? Lees dan dit artikel over het belang van ambassadeurs.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013AS Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwaan

Juliette Zwaan

Consultant / Partner

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+