Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken

De Nationale Suiker Challenge

De Nationale Suiker Challenge is een initiatief van het Diabetes Fonds. Zij willen mensen uitdagen om één week hun suikerinname drastisch te verlagen.Je gedrag veranderen is echter moeilijk en het gaat een stuk beter wanneer je het samen met anderen kunt doen. Daarom is de Suiker Challenge ontzettend geschikt voor bedrijven. Door als team te werken, elkaar te motiveren en te ondersteunen op lastige momenten is het makkelijker om vol te houden en verleidingen te weerstaan.


Download deze infographic (pdf)

De Nationale Suiker Challenge is een initiatief van het Diabetes Fonds en heeft als doel om Nederland bewuster te maken van de hoeveelheid suiker die we dagelijks consumeren en mensen te helpen gezondere eetgewoonten te ontwikkelen.

Gedurende een week worden deelnemers uitgedaagd om hun suikerinname te verminderen. Deelnemers krijgen dagelijks tips en adviezen over hoe ze hun suikerinname kunnen verminderen. Het doel is om bewustwording te creëren over de hoeveelheid suiker die we dagelijks consumeren en om mensen te helpen gezondere eetgewoonten te ontwikkelen. De Nationale Suiker Challenge wordt jaarlijks georganiseerd en trekt steeds meer deelnemers.

Afgelopen editiei deden maar liefst 50.000 mensen mee aan de Suiker Challenge. Het succes van de Suiker Challenge laat zien dat steeds meer mensen zich bewust worden van de gevaren van een te hoge suikerinname en dat er behoefte is aan praktische tips en adviezen om gezonder te leven. Het verminderen van de suikerinname kan op verschillende manieren, zoals het vermijden van suikerhoudende dranken, het kiezen van gezondere snacks en het verminderen van suiker in gerechten. De Nationale Suiker Challenge biedt deelnemers praktische handvatten om hun suikerinname te verminderen en zo een gezondere levensstijl te ontwikkelen.

Het Diabetes Fonds hoopt met de Nationale Suiker Challenge bij te dragen aan een gezonder Nederland en het voorkomen van diabetes. Diabetes is een chronische ziekte die steeds vaker voorkomt in Nederland. Een gezondere levensstijl kan helpen om diabetes te voorkomen of uit te stellen.

Liselot Muijser

Liselot Muijser

Consultant / Partner

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+

Ervaringen van deelnemers

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwaan

Juliette Zwaan

Consultant / Partner

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+