Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Vitaliteit is meer dan een sportschool abonnement
Liselot Muijser
Liselot Muijser
7 juni 2022

Vitaliteit is meer dan een sportschool abonnement

Zieke werknemers kosten een organisatie geld en kunnen invloed hebben op het moreel binnen een organisatie. Tijdens de pandemie hebben we allemaal meegekregen welke impact de afwezigheid van zieke collega’s heeft gehad op de overige collega’s die plotseling harder moesten werken en na verloop van tijd soms zelf ook omvielen.

Cijfers en feiten over ziekteverzuim en uitval

Volgens het MKB Servicedesk kost een zieke werknemer tussen de 150 en 300 euro per dag en kunnen de kosten zelfs verder oplopen. Uit cijfers van TNO blijkt dat in 2020, 1,2 miljoen Nederlanders last had van burn-out klachten. Werkstress is een belangrijk arbeidsrisico en is 1 van de belangrijkste redenen voor verzuim en uitval.

Initiatieven bedrijven

Het is daarom volledig begrijpelijk dat organisaties op zoek gaan naar initiatieven om hun werknemers gezond en fit te houden. Onder de noemer van vitaliteit worden allerlei initiatieven gestart waarbij de grootste focus ligt op bewegen. Het aantal bedrijven dat een sportschool abonnement aanbiedt aan zijn personeel stijgt nog dagelijks. Op zich is dat een positieve ontwikkeling want er hoeft geen discussie te worden gevoerd over het belang van bewegen voor de fysieke en mentale gezondheid. Maar vitaliteit is meer dan bewegen. Naast bewegen, voeding en voldoende slapen is voor een vitale werknemer ook de mentale veerkracht van belang. Een positieve mindset draagt bij aan motivatie, inzet en werkgeluk.

Bijdragen aan mentale gezondheid werknemers

Organisaties kunnen bijdragen aan de mentale gezondheid van hun werknemers door initiatieven aan te bieden die de effecten van werkstress wegnemen of die werkstress voorkomen. Initiatieven die zorgen voor een betere balans tussen de belasting en belastbaarheid van werknemers en die zorgen voor meer bewustwording van mentale fitheid.

Workplace Giving helpt bedrijven om een duurzame invulling te geven aan hun vitaliteitsbeleid door middel van effectief bewezen programma’s die medewerkers in staat stellen om meer bewustzijn en grip op hun mentale gezondheid te creëren.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013AS Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwaan

Juliette Zwaan

Consultant / Partner

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+