Toggle menu
Workplace giving
Kennismaken
Waarom is het belangrijk dat je als organisatie een stap challenge aanbiedt
Juliette Zwaan
Juliette Zwaan
16 maart 2023

Waarom is het belangrijk dat je als organisatie een stap challenge aanbiedt

Een stap challenge is een uitdaging waarbij deelnemers worden aangemoedigd om dagelijks een bepaald aantal stappen te zetten. Dit kan worden georganiseerd door een organisatie als onderdeel van een gezondheids- of welzijnsprogramma voor werknemers. Hieronder staan enkele redenen waarom het aanbieden van een stap challenge belangrijk kan zijn voor een organisatie:

Stimuleren van fysieke activiteit

Een stap challenge kan werknemers stimuleren om meer te bewegen en actiever te worden. Dit kan helpen om de gezondheid en het welzijn van werknemers te verbeteren en kan bijdragen aan een gezondere levensstijl.

Verbetering van de gezondheid

Regelmatige fysieke activiteit kan helpen om de gezondheid van werknemers te verbeteren en kan bijdragen aan een vermindering van het risico op aandoeningen zoals obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes. Dit kan bijdragen aan een lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit van werknemers.

Versterken van teambuilding

Een stap challenge kan ook bijdragen aan teambuilding en collegialiteit binnen een organisatie. Door samen te werken aan een gezamenlijk doel, kunnen werknemers elkaar beter leren kennen en kan er een positieve en ondersteunende werksfeer worden gecreëerd.

Verbetering van de mentale gezondheid

Regelmatige fysieke activiteit kan niet alleen de lichamelijke gezondheid verbeteren, maar ook de mentale gezondheid. Het kan bijdragen aan het verminderen van stress en angst, en kan bijdragen aan een verbetering van het welzijn en de stemming van werknemers.

Nieuwsgierig? We komen graag met je in contact.

E-mail: info@workplacegiving.nl
Adres: Kinderhuissingel 1H 2013AS Haarlem
KvK nummer: 54909902
Btw nummer: 851487956B01

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Bel ons op
Juliette Zwaan

Juliette Zwaan

Consultant / Partner

Stel mij je vraag
via het contactformulier of terugbelverzoek (hieronder).

+